• darkblurbg

Wanneer jullie hebben gekozen voor relatietherapie, hebben jullie beide de beslissing genomen om iemand mee te laten kijken en denken hoe jullie verder kunnen in de relatie. Het is een kwetsbare maar ook een hele moedige stap om te zetten. Belangrijk is dus dat er vertrouwen ontstaat in de therapie, maar ook in mij als therapeut. Vanaf ons eerste contact zie ik het als mijn taak om jullie dat vertrouwen te geven.
Als relatietherapeut werk ik aan de hand van EFT, Emotional Focused Therapy. Deze therapievorm is ontwikkeld door dr. Sue Johnson. Het is bewezen effectief en past zich aan aan jullie individuele situatie. EFT relatietherapie legt in tegenstelling tot traditionele, meer gedragsmatige relatietherapie de nadruk op onderliggende emoties. Daarnaast is EFT hechtingsgericht, wat inhoudt dat er rekening gehouden wordt met het principe dat er voor een goede, gezonde relatie veilige hechting, vertrouwen en wederzijds respect nodig is. Daarnaast is de bereidheid je eigen behoeftes en die van je partner te erkennen van groot belang.

EFT bestaat uit drie fases.

In fase 1 worden de escalaties en negatieve patronen in kaart gebracht en stopgezet. Fase 2 wordt gekenmerkt door het opnieuw in elkaars hart leren kijken waardoor er ruimte ontstaat voor verbinding. In fase 3 gaan we op zoek naar andere oplossingen voor (oude) problemen en wordt de nieuw verworven verbondenheid tussen jullie bestendigd.

In principe kunnen jullie voor alle problemen binnen jullie relatie bij mij terecht, echter heb ik een aantal uitsluitingscriteria. Je kunt niet bij mij terecht wanneer er sprake is van:

  • Verslavingsproblematiek bij één of jullie beide
  • Geweld (in de relatie)

Een relatietherapie sessie duurt in principe 90 min. Indien nodig kan het langer.
Relatietherapie (90min): €163,35 (incl. 21% BTW)